aA
Lietuvos Kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo vyriausiosios valdybos pareigūnai išaiškino organizuotą grupę asmenų, kurie Lietuvoje dideliais kiekiais prekiavo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ir sprogstamosiomis medžiagomis, rašoma Policijos departamento pranešime spaudai.
Šešių asmenų organizuota grupuotė su įkalčiais buvo sulaikyta šiemet, rugsėjo 15-16 dienomis, kai buvo organizuota slapta operacija kartu su antiteroristinių operacijų rinktinės “Aras” bei Visagino policijos komisariato kriminalinės policijos pareigūnais. Tarp sulaikytųjų - Karo akademijos karininkas, turintis kapitono laipsnį.

Iš apyvartos buvo išimtas didelis kiekis šaunamųjų ginklų, šaudmenų ir sprogstamųjų medžiagų - “Walter”, “Browning”, TT sistemos, “P-38” pistoletai, “NAGAN” sistemos revolveriai. Taip pat išimta apie 800 gramų sprogstamosios medžiagos “plastitas”, rankinės granatos, daugiau nei 3000 vnt. 5,45 mm kalibro Kalašnikovo šovinių, apie 20 vnt. 7,62 mm kalibro “TT” pistoletams skirtų šovinių.

Kratos metu pas vieną iš įtariamųjų, Visagino gyventoją, daugiaaukščio namo sandeliuke rastas antrojo pasaulinio karo laikų rankinis prieštankinis granatsvaidis “Pancerfaust 60”, plačiau žinomas, kaip “Fauspatronas”. Kadangi granatsvaidis kėlė grėsmę aplinkiniams gyventojams, išminuotojai jį sunaikino viename iš Visagino karjerų.

Dėl minėtų asmenų padarytos nusikalstamos veikos – neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis atliekamas ikiteisminis tyrimas. Teismo sprendimu visi įtariamieji suimti.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.