aA
Į Seimą galimai neblaiviam atėjusiam, o paskui automobilį vairavusiam Seimo nariui Linui Balsiui gresia baudžiamoji atsakomybė.
Linas Balsys
Linas Balsys
© DELFI / Tomas Vinickas

Vilniaus apskrities policijos viršininko pavaduotojas Mindaugas Stravinskas DELFI patvirtino, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas siekiant nustatyti, ar tikrai L. Balsys vairavo neblaivus, kada girtumas viršija 1,5 promilės.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas pagal Baudžiamojo kodekso 281 str. 7 dalį. Tas, kas vairavo kelių transporto priemonę būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, kai jo kraujyje buvo daugiau negu 1,5 promilės alkoholio, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Jei bus surinkta pakankamai duomenų, bus sprendžiama dėl kreipimosi į Seimą dėl Seimo nario neliečiamybės panaikinimo.

DELFI primena, kad L. Balsys praėjusį ketvirtadienį žurnalistams sutiko pasitikrinti alkoholio tikrintuvu ir pripūtė 1,82 prom. Alkoholio. Tuomet jis savo automobiliu išvyko iš Seimo. Seimo valdyba apie tai informavo policiją.

Policija parlamentarą rado namuose, tačiau šis pareigūnų į vidų neįsileido. Lietuvos žaliųjų partijos atstovas L. Balsys į Seimą renkamas antrąją kadenciją, anksčiau jis dirbo prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėju, žurnalistu.

Antradienį paaiškėjo, kad Seimo narys yra ligoninėje, turi nedarbingumą. Gydytojai, saugodami L. Balsio sveikatą, neleidžia jam naudotis telefonu, sekti naujienas ir pan.

„Nuoširdžiai dėkojame medikams ir visiems tiems, kurie iš tikrųjų, o ne tik TV ekrane, siūlo savo realią pagalbą ir paramą“, – teigiama parlamentaro šeimos išplatintame pranešime.

L. Balsio šeima taip pat prašo žiniasklaidos supratingumo ir dirbtinai neeskaluoti bei nepersekioti. Taip pat minėtame pranešime prašoma politikų „nenaudoti situacijos savo asmeninei reklamai, ypač akivaizdžiai šmeižiant ir meluojant“.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.