aA
„2018-ieji žada didelius politinius neramumus ir ekologines katastrofas, kurias nulems drastiški bei neprognozuojami klimato pokyčiai“, – pranašauja Craigas Hamiltonas-Parkeris savo tinklaraščio žinutėje. Šis vyras, prisistatantis astrologu, išgarsėjo po to, kai itin taikliai nuspėjo, kad JAV prezidento rinkimus laimės Donaldas Trumpas ir įvyks „Brexit“, skelbia independent.co.uk.
Itin taikliai ateitį nuspėjantis vyras pateikė prognozes 2018 metams
© AFP / Scanpix

C. Hamiltonas-Parkeris prognozuoja teroristinį išpuolį Didžiosios Britanijos greitkelyje, revoliuciją Šiaurės Korėjoje, lemsiančią dabartinio šalies lyderio Kim Jong Uno režimo pabaigą, taip pat dronais įvykdytą cheminio ginklo ataką viename iš Europos miestų.

Tarp ypač grėsmingai skambančių pranašysčių, susijusių su politiniais sukrėtimais ir ekologinėmis nelaimėmis, galima perskaityti ir kiek ramiau nuteikiančių žinių apie tikėtinas princo Harry ir Meghan Markle sužadėtuves.

Nepaaiškinamu ir nenuginčijamu gebėjimu ypač tiksliai nuspėti ateities įvykius garsėjantis iš Sautamptono (miesto Anglijoje) kilęs vyras užsiminė ir apie keletą teroristinių išpuolių, tarptautinio masto ekonomikos nuosmukį, taip pat dabartinės Jungtinės Karalystės ministrės pirmininkės Theresos May sugebėjimą išsilaikyti valdžioje.

Kalbėdamas apie tai, ko kitąmet galėtų tikėtis Jungtinės Valstijos, C. Hamiltonas-Parkeris prognozavo, kad prezidentui D. Trumpui pavyks išsisukti nuo galimos apkaltos. Jis taip pat paminėjo, kad kitąmet nuskęs JAV karo laivas.

Galima tik priminti, kad šis pranašautojas labai tiksliai nurodė, jog pernai savo kandidatūrą į šalies prezidento postą iškėlusiai Hillary Clinton iš aktyvaus politinio gyvenimo bent metams teks pasitraukti.

Europoje, jo įsitikinimu, ypač daug reikšmės turės Vokietijoje ir Prancūzijoje padidėsianti kultūriniu skirtumų nulemta trintis, todėl galima laukti rasiniu pagrindu kilsiančių riaušių bangos.

Keletas bauginančių C. Hamiltono-Parkerio pateiktų prognozių siejasi su ekologinėmis katastrofomis, kurias jis pavadino labiausiai tikėtinomis iš visų išvardytų pranašysčių.

„Ekologijai skiriu aukščiausią vietą savo sąraše, nes jaučiu, kad 2018 metais kils neprognozuojamų žemės drebėjimų, ugnikalnių išsiveržimų ir ypač drastiškų klimato pokyčių, – sakė jis. – Kad galime tam ruoštis, esu sakęs ir prieš kelis metus. Taip yra ne tik dėl visuotinio atšilimo, bet ir dėl padidėjusio Saulės aktyvumo. Nors teko regėti siaubingus uraganus, jaučiu, kad baisiausia – ateityje.“

C. Hamiltonas-Parkeris pranašavo Vezuvijaus išsiveržimą Italijoje ir Neapolio evakuaciją, taip pat seisminio aktyvumo padidėjimą net ir tose srityse, kuriose požeminių smūgių nebuvo užfiksuota kad ir tūkstantį metų. Labai stiprūs žemės drebėjimai, anot pranašautojo, turėtų supurtyti Naująją Zelandiją.

Pasak C. Hamiltono-Parkerio, rekordinio stiprumo uraganas turėtų nusiaubti Karibus, Kalifornija ir Australija neišvengiamai nukentės nuo milžiniškų gaisrų, o Kinija ir Indija – nuo gausių potvynių. Be to, dėl milžiniško nuo Antarktidos atskilusio šelfinio ledyno nebus įmanoma keliauti kai kuriose pietinių jūrų regionuose.

Kad ir kaip būtų, ne visi C. Hamiltono-Parkerio spėjimai slogūs ir niūrūs. Anot jo, bus kuo ir pasidžiaugti, pavyzdžiui, didesniu žmonių dėmesiu dvasinėms praktikoms.

„Daugelis suminėtų pranašysčių ganėtinai niūrios, bet aš jaučiu, kad tuo pačiu metu viso pasaulio žmonės ims labiau rūpintis savo dvasiniu gyvenimu, pradėsiančiu vesti mus Aukso amžiaus link, – konstatavo jis. – Konfliktai ir sunkūs išmėginimai, taip pat didėjančios ekologinės problemos sutelks gėrio siekiančius žmones ir įžiebs jiems troškimą ieškoti tikrosios žmogaus gyvenimo prasmės.“

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.