aA
Vokietijos dešinieji antradienį pareiškė, kad derybos dėl koalicijos su socialdemokratais sudarymo gali būti nutrauktos dar šią savaitę, jeigu dabartinis kancleris Gerhardas Schroederis nesutiks nusileisti.
Vokietijos Kancleris Gerhardas Schroederis laukia prieinančio Egipto prezidento Hosni Mubarako, atvykusio su vizitu.
Vokietijos Kancleris Gerhardas Schroederis laukia prieinančio Egipto prezidento Hosni Mubarako, atvykusio su vizitu.
© AFP/Scanpix
"Manoma, kad po trumpo trečiadienio posėdžio derybas reikės nutraukti", - sakė Angelos Merkel vadovaujamų krikščionių demokratų aukšto rango pareigūnas, nenorėjęs skelbti savo pavardės.

G.Schroederis, kurio vadovaujami socialdemokratai per rugsėjo 18 dienos rinkimus gavo keturiomis vietomis mažiau parlamente už konservatyvų krikščionių demokratų aljansą, kol kas atsisako pripažinti pralaimėjimą. Vis dėlto pirmadienį jis leido suprasti, kad gali atsisakyti kanclerio posto, jeigu tik palengvintų pastangas suformuoti naująją vyriausybę.

"Nestosiu skersai kelio niekam, kas galėtų užtikrinti mano pradėto reformų proceso tęstinumą ir stabilią Vokietijos vyriausybę", - sakė G.Schroederis.

Nei A.Merkel vadovaujamas Krikščionių demokratų sąjungos ir Krikščionių socialinės sąjungos aljansas, nei G.Schroederio socialdemokratai nesurinko pakankami balsų, kad galėtų sudaryti koalicinę vyriausybę su savo įprastiniais partneriais, todėl yra priversti derėtis dėl bendros vyriausybės.

Abi šalys stengiasi sudaryti įspūdį, kad jų varžovas nepamatuotai žlugdo pastangas suformuoti naują vyriausybę.

Trečiadienį 14 val. vietos (15 val. Lietuvos) laiku prasidėjo trečiasis žvalgomųjų derybų ratas.

Socialdemokratų atstovas spaudai antradienį prieš posėdį atsisakė prognozuoti, kaip baigsis šios dienos derybų ratas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.