aA
JAV jūrų pėstininkai pradėjo didžiausią šiais metais "Al Qaeda" kovotojų puolimą vakarinėje Irako dalyje. Kariuomenės pareiškime teigiama, kad aplink Haditos miestą stojo 2 tūkst. 500 kareivių.
JAV kariai Irake, JAV kariuomenė
JAV kariai Irake
© AFP/Scanpix
Operacijos "Upės vartai" tikslas - išstumti islamistus kovotojus iš teritorijos bei nutraukti jų veiklą Haditos mieste ir dviejuose kaimyniniuose miestuose - Haklanijoje bei Barvanoje. Pareiškime taip pat teigiama, kad operacija norima "išlaisvinti vietinius žmones nuo teroristų žudynių ir gąsdinimų". Panaši operacija buvo surengta prieš porą mėnesių.

Minėtieji miestai yra Eufrato upės slėnyje, kur, vietinių gyventojų teigimu, nepaisant dažnų JAV karinių operacijų, kovotojai perėmė valdymą ir įtvirtino Talibano stiliaus islamišką režimą. Per operaciją "Kardas", vykusią rugpjūčio pradžioje, apie 1 tūkst. amerikiečių karių susirėmė su maištininkais Haditos ir aplinkiniuose miestuose.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.