aA
Tikrinant specialiųjų tarnybų pasirengimą reaguoti į galimas grėsmes, Vilniaus oro uoste buvo surengtos pratybos pagal mokomąjį planą "Skydas".
Vilniaus oro uostas
Vilniaus oro uostas
© Žurnalas "Kelias"
Pasak Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pranešimo, antradienio rytą iš Bendrojo pagalbos centro buvo gautas netikras įspėjimas apie Tarptautinio Vilniaus oro uosto išvykimo terminale padėtą "sprogmenį". Skubiai į įvykio vietą išsiųsti specialiųjų tarnybų ekipažai apie dvi valandas demonstravo savo sugebėjimus tinkamai reaguoti į įvykį ir užtikrinti oro uosto saugumą.

Anot VPK atstovų, pratybos buvo surengtos padažnėjus grasinimams sprogimais Vilniaus oro uoste. Preliminariais duomenimis, jos praėjo sėkmingai, nors išsamiai rezultatai bus analizuojami vėliau.

ELTA primena, kad paskutinį kartą grasinimas susprogdinti Vilniaus oro uostą buvo gautas rugpjūčio 18 d., kai Mariumi prisistatęs jaunuolis paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą ir pareiškė, kad salėje padėti trys sprogmenys. Vilniaus policijai jau kitą dieną pavyko nustatyti įtariamąjį 19 metų G. R., kuris prisipažino grasinęs sprogmenimis todėl, kad negavęs pigesnių lėktuvo bilietų. Jo atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.