aA
Mišriai parlamentarų grupei priklausantis parlamentaras Henrikas Žukauskas siūlo kadenciją baigiančiam policijos generaliniam komisarui Vytautui Grigaravičiui siekti politinės karjeros.
Henrikas Žukauskas
Henrikas Žukauskas
© ELTA
"Jis yra populiariausias policijos vadovas, tačiau policija yra viena iš nepopuliariausių, kaip ir Seimas. Todėl, man regis, kad šitam žmogui jau atsiveria galimybės kopti politinės karjeros laiptais. Tą jis gali daryti, nes viešųjų ryšių kampanijas jis vykdo labai puikiai", - sakė antradienį spaudos konferencijoje Seime H. Žukauskas. Jo nuomone, Lietuva pasipildytų vienu labai reikalingu kažkokio lygio politiku.

Parlamentaro nuomone, Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus jau per Angelų sargų dieną pradėjo viešųjų ryšių akciją dėl V. Grigaravičiaus paskyrimo policijos generaliniu komisaru kitai kadencijai.

Seimo narys H. Žukauskas sakė asmeniškai neturįs nieko prieš V. Grigaravičių. Tačiau, jo nuomone, būtų gerai, jeigu įvyktų pasikeitimų. "Jeigu dar vienai kadencijai ateitų tas pats žmogus su savo principais, su savo darbo metodais, bijau, kad kriminogeninė situacija, pavyzdžiui, senukų apiplėšimai kaime, žmogžudystės miestuose, nepagerės. Tie, kurie nori matyti gerėjančią padėtį, gal ją ir mato, bet aš to nematau", - sakė H. Žukauskas, pasiūlęs dabartiniam policijos generaliniam komisarui eiti į politiką.

ELTA primena, kad šių metų rugsėjo mėnesį policijos generalinis komisaras V. Grigaravičius po apsilankymo Prezidentūroje sakė, kad neatmeta galimybės pasilikti antrajai penkerių metų kadencijai, jei jam būtų užtikrinta politinė parama.

V. Grigaravičiaus penkerių metų kadencija generalinio policijos komisaro poste baigiasi kitų metų vasario mėnesį.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.