aA
Vienas suomių darbdavys siūlo 170 eurų (beveik 600 litų) premiją darbininkams, kurie sugebės prisitraukti prie skersinio daugiau kartų negu jis. Helsinkio kranų bendrovės savininkas Pekka Niska sako, kad tokia sveikatingumo iniciatyva jam kainuos nemažai pinigų, bet tai verta daryti, jeigu nori turėti stiprius ir sveikus darbininkus.
Pats 66-erių metų P.Niska, vis dar turintis pūpsančius bicepsus ir kietus pilvo raumenis, sako: “Noriu, kad mano darbininkai būtų stiprūs. Net jei man kainuotų šimtus tūkstančių, visa tai apsimokėtų, nes jų darbingumas padidės mažiausiai keturis kartus”.

Norintiems dienos metu pabėgioti jis siūlo papildomą (prie pietų pertraukos) apmokamą valandą, o bėgiojantiems po darbo mokės po eurą (3,4 lito) už kiekvieną įveiktą kilometrą.

“Nubėgusi 10 kilometrų turiu tiek daug energijos, kad padarau žymiai daugiau negu paprastai”, - jau sako tarnautoja Anette Hollander.

Beje, P.Niska dar ketina pasiūlyti 515 eurų (beveik 1 800 litų) premiją tiems, kurie per metus nė karto nesusirgs. Tačiau šį planą kai kas peikia, nes tai skatintų dirbti ir tikrai sergančius žmones.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.