aA
Jeigu Vyriausybė neatsižvelgs į jų prašymus, Lietuvos valstybės tarnautojų profesinės sąjungos žada organizuoti protesto akcijas visoje Europoje kartu su Europos policijos profesinių sąjungų susivienijimu (EPPSS).
Kumštis, kumščiai, smurtas, smūgis
Kumštis
© Corbis/Scanpix
„EPPSS nariai - daugiau nei dvidešimt Europos šalių, kurios visos pažadėjo atlikti vienokius ar kitokius veiksmus. Tai nebus vienadienė akcija", - antradienį spaudos konferencijoje pranešė Vidaus reikalų sistemos respublikinės profesinės sąjungos pirmininkas Artūras Navaitis.

Lietuvos valstybės tarnautojų profesinės sąjungos praėjusią savaitę parašė rezoliuciją, kurioje prašoma didinti nuo 1997 metų nekitusį darbo užmokestį, iki spalio 30 dienos nustatyti tvarką, kuria vadovaujantis pareigūnams būtų grąžinta per 2002-2004 metais nesumokėta darbo užmokesčio dalis.

Pareigūnai taip pat reikalauja imtis priemonių, kad nuo 2006 m. sausio pirmosios išeinantiems į pensiją pareigūnams pensija nemažėtų. Šiuo metu yra numatyta, kad nuo 2006 metų sausio pirmosios išeinantys pareigūnai neteks bazinės pensijos dydžio priedo - apie 200 litų.

Rezoliucija buvo išsiųsta prezidentui Valdui Adamkui, premjerui Algirdui Brazauskui, Seimo pirmininkui Artūrui Paulauskui, kai kuriems ministrams ir Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetui.

Iki spalio 30 nesulaukus „realių Vyriausybės veiksmų" ir neprasidėjus deryboms, bus sudaryta organizacinė grupė protesto akcijos organizuoti.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.