aA
Turtingiausi žmonės dirba savivaldybių tarybose ir Seime -parlamentaro mandatą turi beveik 30 milijonierių, savivaldybės tarybos nario - netoli 70. Tai rodo Valstybinės mokesčių inspekcijos paskelbta praėjusių metų politikų bei valstybės pareigūnų turto ir pajamų deklaracijų suvestinė.
nekilnojamas, turtas, namas, pinigai, turtas
© Corbis
Turtingiausias savivaldybės tarybos narys dirba sostinėje - liberalcentristas verslininkas Vidmantas Martikonis ir jo žmona Nijolė deklaravo turį turto ir santaupų už 31,2 mln. litų, rašo dienraštis "Lietuvos žinios".

Beveik dvigubai nuo vilniečio atsilieka Utenos rajono tarybos narė, bendrovės "Utenos trikotažas" generalinė direktorė Nijolė Dumbliauskienė - pagal deklaraciją ji su vyru Romualdu turi 15 mln. litų vertės turto ir piniginių lėšų.

8,6 mln. litų valdo panevėžietis Gvidas Drobužas. Kauno miesto tarybos narys, "Kauno grūdų" vadovas Tautvydas Barštys su žmona Sigita teigia turį turto ir piniginių lėšų už 5,6 mln. litų. 5 mln. litų siekia Kėdainių rajono tarybos nario Stanislovo Blinstrubo šeimos turtas, kauniečio Arvydo Žilevičiaus -5,3 mln., neringiškio Arūno Burkšo - 4,7 mln. litų.

Turtingiausio mero titulas atiteko Vilniaus miesto vadovui, liberalcentristų lyderiui Artūrui Zuokui. Į skandalus dėl galimos korupcijos vis patenkantis politikas su žmona Agne praėjusių metų pabaigoje deklaravo turto už 4,9 mln. litų ir 820 tūkst. litų santaupų.

Milijonieriai vadovauja ir Kaunui, Kėdainių rajonui bei Druskininkams. Kauno mero liberalcentristo Arvydo Garbaravičiaus su žmona Rita turtas siekia beveik 0,5 mln. litų, dar politikas turi 4 mln. litų piniginių lėšų. Kėdainių merės "darbietės" Virginijos Baltraitienės šeima turto ir santaupų turi už 4,7 mln. litų, Druskininkų vadovo Ričardo Malinausko - už 2 mln. litų.

Iš dešimties apskričių viršininkų daugiau nei milijoną litų užgyveno du - alytiškis Robertas Graudinis su žmona Virginija deklaravo turį turto ir piniginių lėšų už 1,78 mln. litų, šiauliečio Arvydo Šedžiaus su žmona Natalija turtas bei santaupos sudaro 1,36 mln. litų.

Iš trylikos Lietuvos europarlamentarų milijono ribą perkopė du politikai, abu priklauso valdančiajai Darbo partijai. Danutė Budreikaitė deklaravo pusės milijono litų vertės turtą ir beveik 700 tūkst. litų santaupų.

Arūnas Degutis su žmona Arūne Taunyte praėjusių metų pabaigoje iš viso valdė 1,35 mln. litų vertės turtą, tačiau daugiau nei pusė milijono - skolinta.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.