aA
Vokietijos kancleris Gerhardas Schroederis pirmadienį pažadėjo paklusti bet kokiam savo partijos sprendimui dėl klausimo, ar tęsti kovą su savo varžove konservatore Angela Merkel ir siekti trečios kadencijos Vokietijos kanclerio poste.
A.Merkel ir G.Schroederio plakatai
A.Merkel ir G.Schroederio plakatai
© EPA-ELTA
Prieš socialdemokratų posėdį G.Schroederis sakė RTL televizijai, jog jis nenorėtų trukdyti formuoti stabilią vyriausybę su A.Merkel krikščionimis demokratais.

"Tai ne mano prerogatyva, ir visiškai ne mano, kaip asmens, reikalas, - atsakė jis į klausimą apie jo ir A.Merkel dvikovą siekiant kanclerio posto. - Tai mano partijos prerogatyva siekti politinio pirmavimo. Aš priimsiu bet kokį sprendimą. Aš nenoriu trukdyti procesui, kuris leistų tęsti mano pradėtas (ekonomikos) reformas ir formuoti stabilią vyriausybę Vokietijoje".

Socialdemokratai surengė posėdį po sekmadienį paskutiniame (Drezdeno) regione vykusių rinkimų, kuriuose jie pralaimėjo, o krikščionys demokratai sustiprino savo persvarą parlamente iki keturių vietų.

Pastarieji rinkimai turėjo psichologiškai paveikti partijas, kurios įsitraukė į žvalgomąsias derybas dėl kairiųjų ir dešiniųjų "didžiosios koalicijos", kuri paskutinį kartą yra buvusi septintojo dešimtmečio pabaigoje, ir, pirmiausiai, dėl to, kas bus kancleris.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.