aA
Liuksemburge posėdžiaujantys Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrai spalio 3 dieną pritarė vizų režimo palengvinimo ir readmisijos susitarimų su Rusijos Federacija pasirašymui, teigiama URM pranešime spaudai.
Europos Sąjunga, ES, vėliava
Europos Sąjunga, ES, vėliava
© Corbis/Scanpix
Europos Sąjungos bendrųjų reikalų ir išorinių santykių tarybos posėdyje dalyvaujantis Lietuvos užsienio reikalų ministras Antanas Valionis atkreipė dėmesį į tai, kad šiuo metu galiojantys dvišaliai susitarimai su Rusija Lietuvos ir Lenkijos piliečiams numato palankesnes kelionių sąlygas į Kaliningrado sritį, o Kaliningrado srities gyventojams į Lietuvą ir Lenkiją nei bendras ES ir Rusijos vizų režimo palengvinimo susitarimas.

„Yra svarbu išsaugoti dabartiniuose susitarimuose numatytus abipusių kelionių supaprastinimus“, – posėdyje sakė A.Valionis.

ES išorinių santykių ir Europos kaimynystės politikos komisarė Benita Ferrero-Waldner pritarė Lietuvos užsienio reikalų ministro nuomonei.

ES Komisija ir 2006 metais ES pirmininkausianti Austrija įsipareigojo iki įsigaliojant bendriems ES ir Rusijos susitarimams rasti būdą išspręsti Lietuvos keliamą klausimą.

Įtempta ES bendrųjų reikalų ir išorinių santykių tarybos diskusija tęsiasi, kadangi ES šalių užsienio reikalų ministrai kol kas nesutarė dėl derybų su Turkija ir Kroatija pradžios.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.