aA
Sekmadienį Angelų sargų dienos metu žiniasklaidos ir konservatorės Vilijos Aleknaitės-Abramikienės neigiamą dėmesį patraukę Sovietinės milicijos pareigūnų uniformomis vilkintys asmenys, prezidento Valdo Adamkaus teigimu, nėra verti ypatingo dėmesio.
Prezidentas Valdas Adamkus
Prezidentas Valdas Adamkus
© ELTA (T.Černiševo nuotr.)
„Truputį keista, kad tas klausimas jums iškilo, - pirmadienį po apsilankymo Lietuvos banke žurnalistams kalbėjo V.Adamkus. - Stovėjau per žingsnį nuo Lietuvos policijos pareigūno, kuris vilkėjo uniformą tais laikais, kai aš augau. Dabar vadinamoji smetoninė policija. Mes juos vadindavome „faraonais", nes virš jų kepurės būdavo ta plunksnelė."

Prezidentas teigė nei vienai uniformai neskyręs ypatingo dėmesio.

„Įdomu buvo pasižiūrėti, kaip atrodė kelių tvarkytojai milicininkai, lygiai taip pat su dideliu džiaugsmu žiūrėjau, prisiminiau savo vaikystę, kaip atrodė „faraonai", - kalbėjo V.Adamkus.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.