aA
Sekmadienį šiaurinėje Niujorko valstijos dalyje Džordžijos ežere apsivertus nedideliam turistiniam laivui "Ethan Allen" žuvo 21 žmogus.
12 metrų laivu, priklausiusiu turistinei agentūrai "Shoreline Cruises", plaukė 50 keleivių ir įgulos nariai. Nelaimė įvyko Džordžijos ežere už 320 kilometrų į šiaurę nuo Niujorko apie 22 val. (Lietuvos laiku), spaudos konferencijoje pasakojo apygardos šerifas Larry Clevelandas.

Dauguma keleivių buvo iš Mičigano, kol kas jų tapatybės nėra skelbiamos.

Liudininkų ir pareigūnų teigimu, laivas kaip tik suko į kairę, kai pro jį praplaukė didesnis laivas ir jo sukelta banga užvirto ant turistinio laivo. Vyresnieji turistai, buvę ant aukštesniojo denio ir nevilkėję gelbėjimosi liemenių, atsidūrė vandenyje.

27 žmonės, 55-90 metų amžiaus, buvo nugabenti į vietinę ligoninę. Jie skundėsi širdies veiklos sutrikimais, kaulų lūžimais, kvėpavimo sutrikimais, informavo ligoninės atstovas Jaysonas White'as. Septyni nukentėjusieji yra gydomi ligoninėje, o kiti buvo išrašyti tą patį vakarą.

Laivo kapitonas kanadietis Richardas Paris per nelaimingą atsitikimą liko gyvas, tačiau patyrę didelė šoką, teigė liudininkai. Pirmadienį ryte nacionalinio transportavimo saugumo tarnyba ir gelbėtojai pradės nelaimingo atsitikimo tyrimą.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.