aA
Rumunijos sportininkei buvo leista pasilikti aukso medalį, iškovotą komandinėse varžybose ir sidabro medalį, iškovotą finalinėse gimnastikos varžybose.
Prarastas aukso medalis stipriai paveikė jaunuolę, kurios kerintis žavesys priminė pasauliui paskutiniųjų Olimpinių žaidynių Rumunijos numylėtinę Nadią Comaneci.

Netgi Tarptautinio Olimpinio komiteto nariai pripažino, kad Raducan atvejis yra ne toks kaip visi kiti. Ji vartojo vaistus nuo peršalimo, kurie "neturėjo jokios įtakos tokioms varžyboms" teigia TOK atstovas Carrad.

Tačiau jos organizme vis tik buvo rasta uždraustų vaistų pėdsakų, sako Tarptautinio Olimpinio komiteto viceprezidentas ir Pasaulinės Antidopingo organizacijos vadovas Dick'as Pound'as.

"Paprasčiausiai negalima leisti sportininkui palikti jo iškovotą aukso medalį, jeigu jo dopingo testas buvo teigiamas" sako D.Pound'as. "Bet kokiu atveju, tai turėjo įtakos varžyboms".

Raducan byla sukėlė stiprią reakciją Rumunijoje, kur daugiau nei 400 studentų antradienį skanduodami "Atiduokite medalį" žygiavo po pietinę Krajovos miesto dalį reikalaudami, kad Raducan iškovotas olimpinis aukso medalis būtų jai gražintas. "Pašalinta už vaistų nuo peršalimo naudojimą" rašome viename iš plakatų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.