aA
Seimo LDDP frakcijos narys Justinas Karosas teigia, kad švietimo ir mokslo ministro Kornelijaus Platelio reakcija į jam reiškiamą nepasitikėjimą parodė, kad jis "ne tik profesiškai, bei ir politiškai yra nelabai stiprus".
Spaudos konferencijoje antradienį J. Karosas teigė, kad K. Platelis interpeliaciją "priėmė kaip baudžiamąją bylą, o ne kaip politinį veiklos įvertinimą".

"Situacija labai paradoksali - mokyklas krečia finansinis ir ūkinis drebulys, tuo tarpu ministras aiškina, kad viskas labai gerai ir kad tos problemos, kurios keliamos interpeliacijoje, yra iš piršto išlaužtos", piktinosi J. Karosas.

Jis pažymėjo, kad kalbama "ne apie K. Platelio asmenybę, o apie problemą, kuriai jis vadovauja, su kuria susiduria, ir tik nuo jo veiklos šios problemos sprendimas priklauso".

"K. Platelis, mūsų galva, per tuos metus, kai dirba šioje sistemoje, tų problemų, kurias rado ir kurias pats pagimdė, nesugebėjo išspręsti", teigė LDDP narys.

Tačiau Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto vadovas konservatorius Žibartas Jackūnas kitoje spaudos konferencijoje teigė, kad interpeliacija švietimo ir mokslo ministrui yra visiškai nepagrįsta ir konservatoriai jos neparems.

Ministras K. Platelis kol kas dar nėra parengęs atsakymo į jam interpeliacijoje pareikštus kaltinimus.

Interpeliacija ministrui Seime įregistruota praėjusį antradienį, o atsakymą pareigūnas turi parengti per dvi savaites. Praėjusią savaitę jis pareiškė, kad atsakymui pateikti jam užteks savaitės.

Interpeliacija Seimo posėdyje turi būti svarstoma per 5 dienas nuo ministro atsakymo Seimo pirmininkui.

Opozicijos atstovai K. Platelį kaltina tuo, jog iki šiol neveikia Švietimo taryba, turinti spręsti daugelį švietimo politikos klausimų, netinkamai finansuojamas mokslas, taip pat netinkamai parengtas Aukštojo mokslo įstatymo projektas bei kita.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.