aA
Rusijos gynybos ministras Sergejus Ivanovas nesutinka su nuomone, kad Šiaurės Korėja, Iranas ir Irakas remia tarptautinį terorizmą.
"Nemanau, kad šias valstybes galima vadinti "blogio ašimi", - pareiškė ministras šeštadienį Miunchene 43 valstybių saugumo konferencijoje. "Aš neturiu jokių duomenų, leidžiančių manyti, kad Šiaurės Korėjos, Irano ar Irako vyriausybės remia terorizmą", - pabrėžė S.Ivanovas.

"Jei kalbėsime apie (branduolinio ginklo) neplatinimo problemą, - pažymėjo Rusijos ministras, - tai išties rimta problema, ir šiuo aspektu Rusijai nerimą kelia kai kurios valstybės, bet ne Iranas, Irakas ir Šiaurės Korėja".

Antradienį JAV Kongrese pasakytoje kalboje šalies prezidentas Iraną, Iraką ir Šiaurės Korėją pavadino tarptautine "blogio ašimi" bei įspėjo šias valstybes, kad jos gali tapti kitu JAV vadovaujamo karo su terorizmu taikiniu. Jis taip pat sakė, jog "svarstomos visos galimybės", susijusios su vadinamosios "blogio ašies" valstybėmis Iraku, Iranu bei Šiaurės Korėja, kurios "Amerikai bei mūsų sąjungininkėms suteiktų daugiau saugumo".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.