aA
Per amerikiečių bepiločio surengtą antskrydį Sirijoje buvo nukauta teroristinės organizacijos „Islamo valstybė“ kovotoja penkiasdešimtmetė Sally Jones, dar žinoma kaip Baltoji našlė.
Sally Jones
Sally Jones
© twitter

Informaciją apie jos žūtį suteikė Didžiosios Britanijos atstovai, skelbia „The Times“.

„The Times“ teigimu, S. Jones buvo pati ieškomiausia britų teroristė.

Skelbiama, kad Baltoji našlė buvo nukauta birželį, tačiau šios informacijos patvirtinti 100 proc. kol kas negalima, nes dar neatlikta DNR ekspertizė, tvirtina šaltinis.

Amerikiečiai sako, kad teroristė žuvo bandydama trauktis iš Rakos miesto, apsupto kurdų pajėgų. Kaip skelbia „The Daily Mail“, teroristę stabdė jos dvylikametis sūnus, jis su ja kartu bėgti nenorėjo. Greičiausiai jis irgi buvo nukautas, skelbia „The Times“.

S. Jones priklausė britų grupuotei „Krunch“. 2013 metais ji kartu su mylimuoju programišiumi Junaidu Hussainu išvyko į Siriją. Jis nusprendė prisijungti prie teroristinės organizacijos „Islamo valstybė“.
2015 metais vyras buvo nukautas. Nuo to laiko britei prigijo pravardė Baltoji našlė.

Moteris socialiniuose tinkluose skleidė teroristinės organizacijos idėjas, dalyvavo masinėse egzekucijose ir ragino žmones tapti mirtininkais.

Baltoji našlė ėmėsi vadovauti teroristinės organizacijos „Anvar al Avlaki“ moterų sparnui.

Skelbiama, kad ši grupelė organizavo seriją teroristinių aktų Vakarų valstybėse. Kaip skelbia „The Daily Mail“, S. Jones spėjo užverbuoti dešimtis moterų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.