aA
Iš Briuselio į Vilnių trečiadienį turėjęs grįžti Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis su delegacija buvo priverstas likti nakvoti Belgijoje, nes netilpo į aviakompanijos „Air Baltic“ lėktuvą.
V. Pranckietis su delegacija netilpo į „Air Baltic“ lėktuvą
© A.Didžgalvio nuotr.

„Atgal turėjome grįžti su „Air Baltic“ per Rygą. Kaip visada su „Air Baltic“ – netikėtos problemos. Į Briuselį atsiuntė mažesnį lėktuvą, tai mus su visu Seimo pirmininku „išmetė“. Nebetilpome“, – savo „Facebook“ profilyje paskelbė vienas iš delegacijos narių parlamentaras konservatorius Andrius Kubilius.

Seimo pirmininkas V. Pranckietis BNS pasakojo, kad trečiadienio vakarą atvykus į oro uostą, iš pradžių pranešta, jog skrydis nukeltas, tik po valandos paaiškėjo, kad dalis keleivių netelpa.

„Po valandos pranešė, kad mažesnis lėktuvas bus. Visi, kurie tranzitiniai keleiviai, tie, kas į Vilnių turėjo skristi per Rygą, visus mus paliko, – teigė parlamento vadovas. – Mes sakėme, kad susitvarkysime, kad mašiną išsikviesime, parveš. Ne, ne, sako. Davė viešbutį.“

Anot Lietuvos politikų, praleidusi naktį oro uosto viešbutyje, Lietuvos delegacija namo priversta grįžti kitų avialinijų – LOT – lėktuvu per Varšuvą.

Dėl to atšaukta didžioji dalis ketvirtadienio Seimo pirmininko darbotvarkės.

Seimo pirmininkas tikisi, kad „Air Baltic“ atlygins padarytą žalą.
„Bus geras būdas pažiūrėti, kaip veikia ši sistema“, – sakė jis.

V. Pranckietis dviejų dienų oficialaus vizitu Briuselyje viešėjo antradienį ir trečiadienį.

Bendrovė: nuoširdžiai atsiprašome

Aviakompanijos „Air Baltic“ atstovė Alisa Briedė ketvirtadienį patvirtino, kad dėl techninių problemų lėktuvas „Bombardier CS300“ negalėjo trečiadienį skraidinti keleivių iš Briuselio į Rygą. Šiam reisui parinktas mažesnis orlaivis „Bombardier Q400 NextGen“.

„Air Baltic“ nuoširdžiai atsiprašo visų keleivių, kurie patyrė nepatogumų. Kartais dėl techninių priežasčių pasitaiko situacijų, kai esame priversti skraidinti keleivius mažesniais lėktuvais nei planavome ir pasiūlyti keleiviams kitus „Air Baltic“ reisus ar kitas avialinijas“, – teigiama kompanijos pranešime.

Anot jo, kilus tokiai situacijai ieškoma keleivių, kurie patys sutiktų atsisakyti vietos lėktuve, tačiau trūkstant savanorių, avialinijos pačios gali nuspręsti, kurie keleiviai turi būti skraidinami, kurie jie.

Latvijos nacionalinė skrydžių bendrovė „Air Baltic“ pranešė „dėl techninių bei skrydžio saugumo priežasčių“ sustabdžiusi skrydžius naujaisiais „Bombardier CS300“ lėktuvais, jų dabar turi septynis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.