aA
Teismas paskelbė bausmę jaunai mokytojai, kuri dirbo vienoje Rytų Londono mokykloje – moteris ne kartą lytiškai santykiavo su savo mokiniu, kartą tuo užsiėmė klasės patalpoje. Thames magistratų teismas penktadienį nutarė, kad 23 metų mokytoja Alice McBrearty yra kalta dėl lytinių santykių su savo auklėtiniu, kuriam nusikaltimo padarymo metu buvo 15 metų. Iš viso įrodyti 7 tokie atvejai. Visa tai vyko šių metų vasario-gegužės mėnesiais.
Londono policijos nuotr.
Londono policijos nuotr.

Kurioje Rytų Londono mokykloje A. McBrearty dirbo, neatskleidžiama. Bylos duomenys rodo, kad moteris su nepilnamečiu seksu užsiėmė jos motinos namuose, viešbutyje, automobilyje ir net mokyklinės klasės patalpose.

Teismas konstatavo, jog mokytoja piktnaudžiavo savo padėtimi ir naudojosi auklėtinio patiklumu norėdama patenkinti savo lytinę aistrą. Kaltinamoji neneigė sekso atvejų, tačiau teisinosi, kad tuo užsiėmė abipusiu sutikimu.

„Koks 15-metis atsisakytų tokios patrauklios galimybės?”, – klausė ji teisme.

Tačiau teisėjas pabrėžė, jog mokytoja yra išsilavinusi, supratinga ir talentinga moteris, žinanti „kas yra gerai ir kas yra bloga“, ir sąmoningai sudarė sąlygas mokiniams užsiimti blogais dalykais.

Bylos nagrinėjimo metu išaiškėjo ir tai, kad mokytoja su vaiku bendravo socialiniame tinkle, susitikinėdavo po pamokų. Kartą mokytoja berniuką pabučiavo tiesiog klasėje, kitų mokinių akivaizdoje.

Poros santykiai nutrūko, kai apie juos sužinojo berniuko tėvas. Tuomet istorija pasiekė ir policiją.

A. McBrearty nuteista 16 mėnesių kalėjimo.

Daugiau naujienų saviems Jungtinėje Karalystėje - tiesa.com.