aA
Lietuvos žalieji šeštadienį surengė protesto akciją prie "McDonald's" restoranų, kuria ragina visuomenę nesinaudoti šių restoranų paslaugomis. Protesto akcijos "McDonald's" šiukšlina jūsų skrandį ir gamtą" šeštadienį 13 valandą surengtos prie "McDonald's" greitojo maitinimo užkandinių Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.
McDonalds
Akcijoje Vilniuje prie "McDonald's" užkandinės būriavosi 4 Lietuvos žaliųjų judėjimo atstovai ir dar keli jų plakatus laikantys paaugliai, o dar keli pagalbininkai dalijo praeiviams skrajutes, teigiančias, kad skrandį ir gamtą teršiantis "McDonald's" yra "žemas lygis". Plakatai klausė "Kaip mėšlainis?" ir teigė "Mama - Mc'Donald's kaka".

Tuo metu "McDonald's" užkandžiaujantys žmonės, dauguma jų su mažamečiais vaikais, abejingai stebėjo šaltame lietuje protestuojančius žaliuosius.

Restorano darbuotojai pagrasino iškviesti policiją žaliųjų aktyvistui, užėjusiam vidun padalinti protesto akcijos skrajučių.

Keli policininkai akciją stebėjo stovėdami atokiau, kitoje gatvės pusėje.

Lietuvos žaliųjų judėjimo atstovas Linas Vainius per garsiakalbį piktinosi šalies valdžios taikomomis nuolaidomis ir mokesčių lengvatomis JAV bendrovei "McDonald’s" ir reikalavo nedaryti nuolaidų dėl muito mokesčio atsisakymo ar sumažinimo bendrovei norint įsivežti į Lietuvą užkandinių tinklui reikalingų produktų.

Pasak žaliųjų, Vyriausybei leidus "McDonald’s" tinklui be muito į Lietuvą importuoti įvairių maisto pusgaminių, pernai antrame pusmetyje Lietuvos biudžetas neteko apie 600 tūkst. litų.

Ši protesto akcija yra žaliųjų judėjimo planuojamos ilgalaikės kampanijos prieš "McDonald’s" dalis, kurios metu bus raginama nesinaudoti "McDonald’s" paslaugomis.

Žalieji teigia, kad "McDonald’s" yra nesveiko maisto, aplinkos teršimo, darbuotojų išnaudojimo, gyvūnų žudymo ir vietinės ekonomikos išnaudojimo simbolis.

Be to, žaliųjų teigimu, "McDonald's" naikina gamtą, nes dėl šios kompanijos poreikių pasėliams ir ganykloms yra kertami atogrąžų miškai, užkandinėse naudojamos tonos nereikalingų pakuočių, vienkartinių indų, kurie teršia gamtą.

Lietuvos žalieji neturi nedaro didesnės įtakos visuomenės nuomonei Lietuvoje, jų protesto akcijos paprastai lieka be atgarsio.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.