aA
Esantis užsienyje, į Kremliaus nemalonę patekęs žymus verslininkas Borisas Berezovskis pažadėjo netrukus pateikti įrodymų, kad teroro aktus Maskvoje 1999 metais surengė Rusijos specialiosios tarnybos.
Boris Berezovsky
Interviu laikraščiui"The New York Times", išspausdintame penktadienį, B.Berezovskis teigia, jog būtent šie sprogimai, nusinešę daugiau kaip 300 žmonių gyvybes, už kuriuos kaltė buvo suversta čečėnams, ir buvo dingstis pradėti karinę operaciją Čečėnijoje.

Pasak B.Berezovskio, liudijimai, kuriuos jis turi, "įtikinami ne mažiau nei Jungtinių Valstijų pateikti įrodymai, kad atsakomybė už rugsėjo 11-osios teroro išpuolius Vašingtone ir Niujorke tenka Osmai bin Ladenui".

Pagrindinis šių "liudijimų", sakė verslininkas, - 1999 metų rugsėjį rastas galingas sprogdinimo įtaisas Riazanėje, kurį buvo padėję Federalinės saugumo tarnybos darbuotojai. Kai jį rado gyventojai, jie iškvietė miliciją, o FST ėmė tikinti, kad tai buvo tik bombos muliažas, panaudotas per mokymus, kaip užkirsti kelią teroro aktams, papasakojo B.Berezovskis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.