aA
Jungtinių Valstijų valstybės sekretorius Colinas Powellas penktadienį pažadėjo tęsti kovą su teroru ir išaiškinti ne tik teroristus, bet ir šalis, kurios juos ginkluoja ar teikia kitokią paramą.
Colin Powell
Colin Powell
"Tęsdami pradėtą darbą turime neužmiršti, kad mes tik pradedame kovos su teroru kampaniją", - sakė C.Powellas, kalbėdamas per Pasaulio ekonomikos forumo atidarymą Niujorke.
"Mes negalime apsiriboti vienu teroristu ar viena teroristine organizacija, mes turime iš pagrindų sunaikinti visą teroristų sistemą"
C.Powellas:

"Iš pradžių mes skyrėme pagrindinį dėmesį Afganistanui ,"Al Qaeda" ir Talibanui. Šis darbas dar nebaigtas, - sakė C.Powellas. - JAV prezidentas George'as W.Bushas ne kartą yra sakęs, kad ši kovos su terorizmu kampanija nesibaigs Afganistane. Mes turime kovoti su teroru ten, kur jis kelia grėsmę laisviems vyrams ir moterims, tad mums tęsiant savo darbą jūs dar ne kartą girdėsite šią frazę".

Antradienį savo metinėje kalboje G.W.Bushas sakė, kad Jungtinės Valstijos ir toliau tęs pradėtą antiteroristinę kampaniją ir išnaikins terorizmą, kur jis bebūtų, priminė C.Powellas.

"Mes turime pagalvoti ne tik apie teroristus, bet ir apie tas valstybes, kurios jiems teikia pagalbą bei paramą", - sakė valstybės sekretorius forumo dalyviams.

"Mes turime rimtai pagalvoti apie šalis, kurios kuria masinio naikinimo ginklus ar žmonijai pavojingas technologijas", - sakė jis ir pabrėžė, jog bus imtasi griežtų priemonių prieš valstybes, kurios gali skolinti ar tiekti tuos ginklus teroristinėms organizacijoms.

"Mes negalime apsiriboti vienu teroristu ar viena teroristine organizacija, mes turime iš pagrindų sunaikinti visą teroristų sistemą", - pridūrė JAV valstybės sekretorius.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.