aA
Vis didėjančią šiaurinės kaimynės grėsmę juntanti Pietų Korėja suskubo papildyti turimą ginklų arsenalą ir pasiryžo sukurti tokią raketą, kurią paleidus būtų galima sunaikinti Šiaurės Korėjos požemines karines bazes, rašo „The Telegraph“.
Pietų Korėja turi atsakymą agresyviai kaimynei: kuria „Frankenšteino raketą“
© AP / Scanpix

Kaip skelbia laikraštis „Korea Herald“, raketos kūrimo planus Pietų Korėjos pajėgoms artimi šaltiniai atskleidė praėjus dienai po to, kai Pietų Korėjos prezidentas Moon Jae Inas ir bendradarbiauti nusiteikęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas susitarė dėl būtinybės atšaukti 500 kg apribojimą, susijusį su kovinėmis galvutėmis, tvirtinamomis prie Pietų Korėjos gaminamų raketų.

Pirmadienį (rugsėjo 4 d.), praėjus dienai po Pchenjano įvykdyto vandenilinės bombos bandymo, kalbėdamasis telefonu su JAV prezidentu, Moon Jae Inas pasakė, kad būtina rasti galingas ir efektyvias priemones, kurias panaudojant pavyktų duoti Šiaurės Korėjai suprasti galimas savo veiksmų pasekmes.

Didžiausias atstumas, kurį galėtų įveikti Pietų Korėjos dispozicijoje esančios balistinės raketos, – 800 kilometrų, o tai reiškia, kad bet kuris šiaurinės kaimynės teritorijos taškas yra pasiekiamas. Vis dėlto didžiausiu suvaržymu bent iki šiol buvo galima laikyti apribojimą, taikytą raketų koviniam užtaisui.

Įgyvendinęs planus, susijusius su naujų 2 tonų bombas pajėgių skraidinti raketų gamyba, Seulas galės vien savo pajėgomis, nesinaudodamas JAV fugasinėmis aviacijos bombomis, atakuoti masines Šiaurės Korėjos požemines karines bazes.

Vadinamosios Frankenšteino raketos kūrimas – tai vienas iš naujos Seulo taktikos punktų, veiksmingai prisidėsiantis prie karinio pajėgumo stiprinimo, kurs būtinas atsižvelgiant į tai, kaip sparčiai Šiaurės Korėjos diktatorius Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) vykdo raketų ir branduolinių ginklų programą.

Iki gruodžio 1 d. Seulas taip pat tikisi suburti specialią brigadą, kurios užduotis būtų kilus karui siekti susidoroti su Šiaurės Korėjos lyderiais, įskaitant ir Kim Jong Uną.

Nuginkluojamojo smūgio komanda praminta brigada bus treniruojama kartu su JAV ypatingosios paskirties greitojo reagavimo komandos nariais, kuriems teko užduotis nužudyti Osamą bin Ladeną.
„Šiuo metu planas konceptualizuojamas“, – nacionaliniam parlamentui sakė Pietų Korėjos gynybos ministras Song Young Moo.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.