aA
Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas Gintautas Paluckas frakcijos Seime seniūno Andriaus Palionio siūlymą pasirašyti bendradarbiavimo memorandumą su „valstiečiais“ vadina akibrokštu.
Algirdas Butkevičius, Gintautas Paluckas
Algirdas Butkevičius, Gintautas Paluckas
© DELFI / Andrius Ufartas

Anot jo, iniciatyva nėra derinta su partija ir dėl tokio siūlymo dar turės pasisakyti partijos valdymo organai.

„Tai yra akibrokštas partijai prieš priimant sprendimą dėl koalicijos, mėginti sutvirtinti byrančios koalicijos pamatus tokiu partijos netvirtintu, nesvarstytu ir nematytu susitarimu. Tai yra akibrokštas ne prieš pirmininką, prieš partiją, absoliučią daugumą skyrių, kurie šiandien svarsto tuos klausimus, gilinasi ir priiminėja sprendimus“, - BNS sakė G.Paluckas.

Anot jo, pagal partijos įstatus dėl tokio A.Palionio pasiūlymo apsispręsti turėtų LSDP valdyba ir prezidiumas - valdymo organai turėtų rinktis kitą savaitę.

„Taip, frakcijos seniūnas teisus, kad jokio partijos pirmininko leidimo jam nereikia, bet frakcijos seniūnas negali apeiti partijos nuomonės“, - pabrėžė G.Paluckas.

Pasak jo, rugsėjo 20-ąją turėtų baigtis partijos skyrių apklausa dėl buvimo koalicijoje, poziciją ketinama pristatyti rugsėjo 23-iąją LSDP taryboje.

Savo nuomonę jau pareiškė 42 LSDP skyriai: 31 iš jų siūlo trauktis iš koalicijos, 5 siūlo joje likti, dar 6 skyriai ragina rengti naujas derybas dėl koalicinės sutarties.

A.Palionis, trečiadienį susitikęs su premjeru Sauliumi Skverneliu, tvirtino, kad Seimo socialdemokratų ir „valstiečių“ frakcijos numato memorandumu įtvirtinti bendradarbiavimą rudens sesijoje. Pasak S.Skvernelio, frakcijų susitarime bus aptarti svarbiausi rudens sesijos darbai, iš kurių jis išskyrė biudžeto tvirtinimą, mokesčių pakeitimus, socialinės atskirties bei skurdo mažinimui skirtus sprendimus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.