aA
Vokietijos užsienio reikalų ministerija perspėja į Turkiją vykstančius vokiečių turistus dėl savavališkų sulaikymų ir turistiniuose šalies regionuose, praneša agentūra „Reuters“.
SPD pirmininkas Sigmaras Gabrielis
SPD pirmininkas Sigmaras Gabrielis
© AFP/Scanpix

Ministerija antradienį išplėtė savo perspėjimą, kai praėjusią savaitę dėl tariamo teroristinės organizacijos rėmimo vėl buvo sulaikyti du vokiečiai. „Tokių sulaikymų galima tikėtis visose Turkijos dalyse, įskaitant turistinius regionus“, - sakoma išplėstiniame perspėjime.

Vokietijos užsienio reikalų ministras Sigmaras Gabrielis teigė, kad pavojus dabar tyko ir atostogautojų pamėgtose teritorijose, pavyzdžiui, Antalijoje. Čia parėjusią savaitę buvo sulaikyti du vokiečiai, kurių vienas vėliau paleistas.

Ministras pabrėžė, kad tai nėra perspėjimas nevykti į šalį. Tokį perspėjimą ministerija skelbia tik nedaugeliui šalių, pavyzdžiui, Irakui, Afganistanui ir Jemenui. „Mes nė iš vieno turisto juk negalime atimti sprendimo, ar jam vykti, ar ne, - kalbėjo S. Gabrielis. - Tačiau mes labai detaliai aprašėme, apie ką reikėtų pagalvoti“. Dabar jau vienuolikos dėl politinių priežasčių sulaikytų vokiečių atvejai esą rodo, kad žmogus greitai gali tapti įtariamuoju ir patekti tarp Turkijos policijos ir teisėsaugos girnų.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.