aA
Latvijos ir Lietuvos pastangomis suremontuotos vienintelės lietuviškos mokyklos Latvijoje - Rygos lietuvių vidurinės mokyklos patalpos. Lietuva ir Latvija patalpų remontui ir įrangai skyrė 900 tūkst. latų (per 6 mln. litų).
Mokyklos direktorė Aldona Trėja ketvirtadienį papasakojo žurnalistams, kad po pirmojo ir antrojo rekonstrukcijos etapų "mokykla tapo dviejų šalių sandraugos" pavyzdžiu, "kuriuo šiandien galime didžiuotis".

"Tai šiuolaikinė mokykla", - pridūrė ji.

Lietuvos ambasadorius Latvijoje Petras Vaitiekūnas akcentavo sėkmingą dviejų šalių bendradarbiavimą įvairiose srityse.

"Latviai ir lietuviai išrado sėkmingo bendradarbiavimo sprendžiant tautinių mažumų klausimą formulę ir pademonstravo politinę valią įgyvendinti jį praktiškai", - sakė jis.

Ambasadorius nurodė, kad ši "pavyzdinė mokykla" atitinka Latvijos švietimo standartus, tuo pat metu leidžia artimiau pažinti Lietuvą ir jos kultūrą.

"Jei mes, latviai ir lietuviai, sugebėsime suvienyti savo protėvių dvasią, mes daug pasieksime", - savo ruožtu sakė mokyklos direktorė.

Latvijoje gyvena maždaug 32 tūkst. lietuvių, o Lietuvoje - 4-5 tūkst. latvių, todėl Lietuvoje nėra latviškos vidurinės mokyklos, bet veikia sekmadieninės mokyklos ir kelios latvių klasės lietuviškose vidurinėse mokyklose.

Rygos lietuvių vidurinėje mokykloje mokosi 150 vaikų, iš jų - 97 lietuviai, 35 latviai ir 18 rusų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.