aA
Įvairiuose kompiuterijos leidiniuose jau ne kartą buvo aprašytos miniatiūrinės tarnybinės stotys, ne didesnės nei degtukų dėžutė. Tačiau vokiečio programuotojo Olafo Christo kūrinys tikrai vertas dėmesio – jis sugebėjo sukonstruoti tarnybinę stotį iš „Lego“ kaladėlių.
"Lego" tarnybinė stotis
Jis įmontavo mažytį TCP/IP protokolų rinkinį (steką) į iš „Lego Mindstorms“ konstruktoriaus sukonstruotą „tarnybinės stoties korpusą“. Kol kas O.Christo „konstruktoriaus“ veikimą galima patikrinti tik komanda „ping“, tačiau iki savaitės pabaigos jis ketina baigti visus darbus ir patalpinti į tarnybinę stotį pirmąjį interneto tinklapį, skirtą įdomiam kūriniui iš „Lego“ kaladėlių.

Konstruktorius „Lego Mindstorms“, kuriuo galima kurti judančius robotus, vos pasirodęs užkariavo kompiuterių mėgėjų širdis. Šie sukonstravo nemažai tokių dalykų, kurie „Lego Mindstorms“ autoriams tikrai nebuvo atėję į galvą. „Mindstorms“ perprogramavimo temai yra skirta ne viena interneto svetainė ir elektroninė konferencija, vienoje kurių – „LegoOS“ – Olafas Christas ir pristatė savo kūrinį.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.