aA
Pirmadienio vakare Audroniaus Ažubalio sodyboje Švenčionių rajone nuaidėjo šūvis - buvo sunkiai sužeistas Seimo kontrolieriaus Alberto Valio draugas Ričardas Dalibogas. Kulka buvo paleista iš Seimo kontrolieriaus vardinio pistoleto "Sig Sauer".
Švenčionių r. Pabradės miestelio pašonėje esančio mažo Bareišiškių kaimo gyventojai negalėjo ramiai miegoti: už geležinkelio esančioje sodyboje ilgai aidėjo šūviai. Kaimynai kitądien LŽ pasakojo, jog vyrai, matyt, šaudė į taikinius, taip žaidė ir prisižaidė.

Paaiškėjo, kad į Seimo nario A.Ažubalio sodybą miške atvažiavo pasisvečiuoti trys draugai kauniečiai - 56 metų R.Dalibogas, 30 metų Vidmantas Mieliauskas ir 45 metų Vincas Trainauskas. Nuo praėjusio trečiadienio Seimo nario sodyboje atostogavo A.Valys.

A.Ažubalis LŽ tvirtino, kad susišaudymas įvyko ne jo sodyboje, bet tik jos apylinkėse. Jis neneigė turįs šalia Pabradės poilsiavietę.

Seimo kontrolierius vakar LŽ sakė, kad su savo pažįstamais po išgertuvių iš pistoleto šaudė į taikinį. A.Valys LŽ pasakojo, jog vienam gūdžiame miške tolokai nuo kaimynų gyventi buvo baisu, todėl apsaugai pasiėmė vardinį ginklą "Sig Sauer", kurį jam, buvusiam teisingumo ministrui, buvo įteikęs premjeras M.Stankevičius.

Kai draugai be antrųjų pusių atvyko į sodybą, vyrai išsikepė šašlykų, išgėrė (vėliau pareigūnai A.Valiui nustatė sunkų girtumo laipsnį - 3 promiles alkoholio). Nusprendė parungtyniauti, kas taiklesnis.

Švenčionių r. policijos pareigūnai vėliau atpasakojo A.Valio pateiktą to vakaro aprašymą - šalia sodybos esančiame miškelyje vyrai iškabino taikinį ir pasikeisdami į jį šaudė. Kai pagaliau nusprendė baigti žaidimą, pastebėjo, kad baigėsi cigaretės.

Kadangi artimiausia parduotuvė yra Pabradėje, vyrai išsiruošė į netolimą kelionę. Prieš tai, anot A.Valio, jis patikrino, ar apkaboje liko šovinių. Nepastebėjęs nieko įtartino, ginklą įsidėjo į kišenę. Nusipirkę cigarečių, vyrai grįžo į sodybą ir, likus porai žingsnių iki namų, R.Dalibogas paprašė dar kartą parodyti ginklą. Pasak A.Valio, perduodant vardinį ginklą ir nuaidėjo lemtingasis šūvis.