aA
Prancūzijos gynybos ministras Alainas Richardas ketvirtadienį pareiškė, kad dauguma Vašingtono sąjungininkių nepritartų Jungtinių Valstijų antiteroristinės kampanijos išplėtimui ir galimai karinei operacijai Irake.
Interviu JAV laikraščiui "The International Herald Tribune" Prancūzijos gynybos ministras sakė, kad jei JAV prezidento George'o W. Busho administracija pamėgins karine jėga nuversti Irako prezidentą Saddamą Husseiną, tai gali suskaldyti JAV sąjungininkes ir tarptautinės antiteroristinės koalicijos partneres.

"Koks bebūtų rezultatas, Jungtinės Valstijos privalo rimtai apsvarstyti galimas pasekmes jos santykiams su daugeliu kitų šalių", - sakė Prancūzijos gynybos ministras.

Antradienį Kongresui pasakytoje metinėje kalboje apie padėtį šalyje prezidentas G.W.Bushas įvardijo Iraką kaip vieną iš tarptautinės "blogio ašies" šalių ir įspėjo, kad jis netrukus gali tapti nauju JAV pradėtos antiteroristinės karo operacijos taikiniu.

Po rugsėjo 11-osios teroro Jungtinių Valstijų vadovaujamos pajėgos pradėjo karinę kampaniją Afganistane, siekdamos s ugauti šių atakų organizavimu kaltinamą Osamą bin Ladeną, išvaikyti jo kovotojų tinklą "al-Qaeda" ir nuversti jiems prieglobstį suteikusį Talibano režimą.

Pasak A.Richardo, Prancūzijos žvalgybos tarnyba mano, kad O.bin Ladenas tebėra gyvas ir greičiausiai slapstosi Afganistane arba kaimyniniame Pakistane, genčių kontroliuojamose teritorijose.

JAV specialiosios pajėgos vis dar tęsia O.bin Ladeno ir Talibano lyderio mulos Mohammado Omaro (Mohamado Omaro) paieškos operaciją Afganistane, nors pastaruoju metu pasirodė ne vienas pranešimas, kad j ie abu galėjo žūti per JAV bombardavimus arba pabėgti iš Afganistano.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.