aA
Apeliacinis teismas ketvirtadienį atmetė buvusio mokesčių policijos pareigūno Mindaugo Silickio advokato skundą, kuriuo buvo prašoma panaikint suėmimo paskyrimą jo ginamajam.
Prison
Stambaus masto kontrabanda kaltinamam 30-mečiui M.Silickiui suėmimą sausio 18 dieną prokuratūros prašymu paskyrė Kauno apygardos teismas. Iki tol kaltinamasis buvo namų arešte.

Į teismą prokurorai kreipėsi išsiaiškinę, kad M.Silickis pats ir per kitus asmenis bando paveikti bylos liudytojus, bendrauja su savo bendrininkais.

Su tokiu teismo sprendimu nesutiko M.Silickio advokatas Romualdas Žadeika ir parašė skundą Apeliaciniam teismui. Jis teigė, kad suėmimas paskirtas nepagrįstai - teismas neatsižvelgė į jo ginamojo šeimyninę padėtį ir sveikatos būklę.

Advokato teigimu, sausį M.Silickis buvo paguldytas į ligoninę dėl širdies ligos. Namuose auga du mažamečiai vaikai, dėl vieno iš jų ligos M.Silickio žmona negali dirbti, todėl šeimos maitintoju gali būti tik tėvas.

R.Žadeika teigė, kad kardomąjį suėmimą paskyręs Kauno apygardos teismas nesilaikė suėmimo skyrimo sąlygų. Advokatas tvirtino, kad būdamas laisvėje - namų arešte - jo ginamasis nustatytų sąlygų niekada nepažeidė.

Tuo tarpu Generalinės prokuratūros prokuroras Arūnas Verenius teigė, kad suėmimas M.Silickiui yra paskirtas teisėtai ir pagrįstai.

Prokuroras pripažino, kad būdamas namų arešte, M.Silickis iš tikrųjų sąlygų nepažeidė. Tačiau pernai spalį, sušvelninus sąlygas, jis pradėjo kontaktuoti su bendrininkais ir verstis neteisėta komercine veikla, dabar jam ketinama pareikšti naujus kaltinimus.

Išklausęs šalių nuomonių, Apeliacinis teismas nusprendė, kad kardomasis suėmimas M.Silickiui paskirtas teisėtai ir pagrįstai.

Kauno apygardos teismas sausio 18 dieną suėmimą skyrė 15-kai parų, nes M.Silickis gydėsi ligoninėje ir teismo posėdyje nedalyvavo. Dabar baigiantis suėmimo terminui, pareigūnai greičiausiai kreipsis į teismą, prašydami ilgesniam laikui suimti kaltinamąjį.

Įtarus nusikalstama veikla, tuometinį Mokesčių policijos departamento Vilniaus apskrities kvotos ir operatyvinės veiklos tarnybos komisarą M.Silickį 2000 metų rugpjūtį sulaikė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai. Daugiau nei 9 mėnesius jis buvo laikomas suimtas, vėliau buvo paleistas į laisvę.

Pasak pareigūnų, M.Silickiui yra pareikštas kaltinimas dėl pusės milijono litų vertės cigarečių kontrabandos. Taip pat įtariama, kad jis organizavo spirito, vištų šlaunelių ir kitų prekių kontrabandą. Sudėtinga byla tebetiriama.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.