aA
Turkijoje buvo išgelbėtas keliautojas ir mokslininkas iš Rumunijos Chirazi Marianas, kuris bandė kajaku Juodąja jūra nuplaukti į Rusiją, skelbia dienraštis Daily Sabah.
Išgelbėtas kajaku į Rusiją Juodąja jūra plaukęs mokslininkas
© Shutterstock

Remiantis dienraščio pateikiama informacija, 51 metų didžiausio Rumunijos universiteto mokslinis darbuotojas antradienį, rugpjūčio 15 dieną, pasiekė Bosforo sąsiaurį. Ten jis nesugebėjo susitvarkyti su stipria srove ir prarado kajako kontrolę. Jam į pagalbą atskubėjo Turkijos pareigūnai.

Mokslininkas ir keliautojas žurnalistams papasakojo, kad į tokią pavojingą kelionę leidosi norėdamas daugiau sužinoti apie ekstremalių sąlygų poveikį žmogaus organizmui. Dėl šios priežasties jis savo kūną aplipdė jutikliais, kurie fiksavo jo reakcijas ir organizmo siunčiamus signalus.

Ch. Marianas iš Rumunijos atplaukė prieš savaitę. Rusija įvardijama kaip galutinė jo ekspedicijos stotelė. Mokslininkas kajaku nuplaukė beveik 4 tūkst. kilometrų.

Kita stotelė (po Turkijos) turėjo būti Gruzija. Anot paties keliautojo, jam plaukimas nesukelia jokių nepatogumų, vienintelis nusiskundimas – lengvas svaigulys.

DELFI.lt