aA
Apie 7 tūkstančius sunkvežimių, traktorių, autobusų ir taksi vakar užtvėrė kelius visiems, kurie norėjo automobiliu prasibrauti prie Berlyno simbolio - Brandenburgo vartų.
Tokie veiksmai parodė, kad labai pakilusios benzino ir dyzelinių degalų kainos perpildė ir Vokietijos profesionalių vežėjų kantrybės taurę - šie nusprendė patys pasikalbėti su vyriausybės bei parlamento atstovais.

Apie 300 galingų automobilių vairuotojų jau iš vakaro atvažiavo į Vokietijos sostinę ir nakvojo Birželio 17-osios gatvės, jungiančios Pergalės koloną ir Brandenburgo vartus, kelkraštyje. Dar 500 vairuotojų naktį praleido aikštelėje prie Olimpinio stadiono.

Garsiai signalizuodamos 7 valandą 30 minučių sunkvežimių kolonos lyg nesulaikoma lėtai judanti pykčio lavina pajudėjo trimis pagrindinėmis gatvėmis į Berlyno vyriausybinį centrą.

Transparantai ant sunkvežimių šaukte šaukė, jog "Vairuotojai - ne tautos melžiama karvė". Žodžiais "Kancleri, užteks!" vyriausybė buvo raginama panaikinti ekologijos mokestį, buvo reikalaujama "Teisingos konkurencijos Europos Sąjungoje".

"Lietuvos rytas"