aA
Bendrovės „Navigacinės logistikos centras” ir „Bitė GSM” pristatė GPS-GSM paslaugų sistemą, kuri leidžia ne tik sekti transporto priemonių maršrutus, bet ir valdyti juos pagal įvairius parametrus.
Sistema veikia GPS palydovų ir GSM ryšio pagrindu, – t.y. automobilyje įmontuota įranga nuolat fiksuoja aplink Žemę skriejančių GPS (Global Positioning System) palydovų informaciją ir GSM tinklu SMS žinutėmis ją siunčia į dispečerio kompiuterį.

Sistema yra pritaikoma miesto, vietinio ir tarptautiniais maršrutais judančio transporto valdymui. Transporto vadybininkas bet kuriuo metu gali matyti visų kompanijos automobilių išsidėstymą, likusius atstumus iki paskirties vietos, judėjimą, kryptį, maršrutus kompiuteriniuose žemėlapių ir tekstinėse ataskaitose. Priklausomai nuo maršruto svarbos, vadybininkas gali sekti automobilį pagal nuvažiuoto atstumo ir laiko intervalus, gauti informaciją apie transporto prastovas.

Sukurta sistema užtikrina informacijos apsaugą, nes vartotojas visą informaciją siunčia ir gauna tiesiai į savo kompiuterį GSM ryšiu. Įvairiomis duomenų bazėmis naudotis gali automobilio savininkas, krovinio siuntėjas ir gavėjas iš bet kurios pasaulio šalies, kurioje yra GSM arba interneto tinklas.

GPS-GSM sistemoje GSM ryšys užtikrinamas ne tik Lietuvoje, bet ir 67-iose užsienio šalyse, kuriose veikia “Bitės” tarptinklinis ryšys. Vienos automobilio buvimo vietos ataskaitos gavimas Lietuvoje kainuoja 0,12 Lt dieną ir 0,1 Lt vakare. Ataskaita iš užsienio valstybių kainuoja vidutiniškai 0,5 Lt. Intensyviai naudojantis sistema užsienio valstybėse ir Lietuvoje, vienam automobiliui ryšio išlaidos per mėnesį sudaro vidutiniškai nuo 50 iki 100 Lt su abonentiniu mokesčiu.

„Bitė” šiai sistemai užtikrina GSM ryšį, o „Navigacinės logistikos centras” vykdo kompiuterinės ir techninės įrangos aptarnavimą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.