aA
Jungtinės Valstijos trečiadienį sutiko atnaujinti visą JAV vyriausybės teiktą finansavimą opozicinei Irako nacionalinei tarybai (INT), kuri siekia nuversti Irako prezidentą Saddamą Husseiną.
Stacks of Money
Didžioji šio finansavimo dalis buvo sustabdyta, kai tarp INT ir JAV valstybės departamento kilo ginčų dėl atsiskaitymo už lėšas, kurias ši irakiečių organizacija buvo gavusi.

"Mes atnaujinome buvusio dydžio finansavimą", - sakė Valstybės departamento atstovas, kuris prašė neskelbti pavardės.

Kitas atstovas pridūrė, kad Valstybės sekretoriaus pavaduotojas Richardas Armitage'as patvirtino tolesnį šios organizacijos finansavimą. Šiuo nutarimu buvo išspręstas ginčas, kilęs dėl INT suteiktųjų lėšų audito.

Finansavimas šiai organizacijai buvo atnaujintas po antradienį prezidento George'o W.Busho metinėje kalboje pareikštų grasinimų Irakui, Iranui ir Šiaurės Korėjai, kurias JAV vadovas pavadino tarptautine "blogio ašimi".

Vienas JAV atstovas pareiškė, kad INT ir Valstybės departamentas dar turės išsiaiškinti visus nesklandumus dėl audito, tačiau problemos bus toliau sprendžiamos, net ir atnaujinus visą finansavimą. Šis pareigūnas nepranešė, kiek lėšų INT gali tikėtis gauti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.