aA
Interviu "Lietuvos rytui" mūsų šalies vyrų krepšinio rinktinės treneris Jonas Kazlauskas pripažino, kad Sidnėjaus olimpiados ketvirtfinalyje lietuviams tekusi varžovė - pasaulio čempionė Jugoslavijos ekipa - pajėgiausia iš visų, su kuriomis šiame etape galėjo susidurti jo auklėtiniai.
Tačiau J.Kazlauskas iš anksto nemosuoja balta vėliava: "Tegu niekas nemano, kad esame beviltiškoje padėtyje". Treneris tikisi laimėti rytoj 11 valandą Lietuvos laiku prasidėsiančias rungtynes.

Nors J.Kazlauskas ketvirtfinalyje tikėjosi susitikti su bet kuria B grupės ekipa, išskyrus Jugoslaviją, jis įsitikinęs, jog akistatai su serbais lietuviai pasirengę. Lietuvos komanda gerai išanalizavo būsimų varžovų žaidimą vaizdajuostėse, be to, su Jugoslavijos krepšininkais lietuviai susidūrė per kontrolines rungtynes prieš olimpiadą.

Ketvirtfinalių rungtynių išvakarėse J.Kazlauskas nurodė ir stipriąsias, ir silpnąsias Jugoslavijos rinktinės vietas. Stipriosios - drausmė, žvaigždės, tipiškas jugoslavų krepšinis, kai kamuolys laikomas iki garantuotų taškų.

Silpnosios - vengiantys rizikos jauni krepšininkai ir Jugoslavijos komandą slegianti įtampa, trikdanti serbų žaidimą. Tuo lietuviai rytoj ir bandys pasinaudoti.