aA
Jesus Christ
Jėzui taip ir nepasirodžius, moteris iškėlė bylą bažnyčiai už sutarties nesilaikymą, apgavystę ir emocinio streso sukėlimu.

Teisėjas nusprendė, jog bažnyčia moteriai turėtų sumokėti 191 tūkst. dolerių (764 tūkst. litų) už padarytą moralinę žalą.

Sektos įkūrėjas Jimas Harmstonas moteriai pažadėjo ne tik galimybę susitikti su Jėzumi, bet ir patekimą į rojų. K.Hancock sutiko bažnyčiai perduoti 67 akrus jai priklausiusios žemės ir savo teises į vandenį, kurių vertė siekė 270 tūkst. dolerių.

Beje, bažnyčiai taip pat teks sumokėti 20 tūkst. dolerių (80 tūkst. litų) ir kitai moteriai, atidavusiai bažnyčiai visą savo pensiją.

Prisiekusieji atmetė bažnyčiai ir jos vadovui pateiktus kaltinimus reketu ir neteisėtu praturtėjimu. H.Harmstono žmona Elaine prisipažino esanti nusivylusi teismo nuosprendžiu. "Dievo žmonės visada buvo persekiojami. Dabar situacija, atrodo, yra nei kiek nepasikeitusi", - tvirtino ji.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.