aA
Baltijos šalių visuomeninės organizacijos, remiančios savo šalių siekį tapti NATO narėmis, trečiadienį Rygoje susitarė bendradarbiauti ir įkūrė bendrą organizaciją - Baltijos šalių Atlanto sutarties asociaciją.
NATO logo
Latvijos transatlantinės organizacijos (LATO) generalinė sekretorė Dagnija Stukena papasakojo, kad Baltijos šalių asociaciją įsteigė LATO, Lietuvos Atlanto sutarties asociacija (LATA) ir Estijos Atlanto sutarties asociacija (EATA).

Baltijos organizacijos ir tyrimo institutai susitarė, padedant Danijos Atlanto sutarties asociacijai (DATA), rengti bendras diskusijas, gilinti Baltijos šalių gyventojų žinias taikos ir gynybos klausimais.

Iki lapkričio, kai Prahoje vyks baigiamasis NATO viršūnių susitikimas, kuriame, kaip tikisi Baltijos šalys, jas pakvies tapti naujomis Aljanso narėmis, regiono organizacijos ir tyrimo institutai surengs nemažai renginių, kurių auditorija taps jaunimas ir tautinės mažumos.

Įgyvendinant šį projektą numatyta išleisti brošiūrą NATO klausimais, surengti seminarą jaunimui "Baltijos vasara-2002" ir seminarus mokytojams, taip pat balandžio 4 dieną visose trijose Baltijos šalyse paminėti NATO metines.

Trečiadienį Rygoje taip pat buvo įkurta Baltijos šalių politologų sąjunga, į kurią įeina Danijos, Rusijos ir Amerikos mokslininkai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.