aA
Šiaurės Korėja trečiadienį griežtai atmetė "provokuojančius" Jungtinių Valstijų pareiškimus apie galimą jos branduolinių ginklų programą, t ačiau kol kas nekomentavo JAV prezidento George'o W.Busho pareiškimo, kad prieš šią stalininę valstybę gali būti imtasi karinių veiksmų.
Antradienį JAV prezidento Kongresui pasakyta metinė kalba apie padėtį šalyje, kurioje G.W.Bushas priskyrė Šiaurės Korėją nedidelei grupei "pavojingiausių pasaulio režimų", tikrai turėtų sukelti griežtą Pchenjano reakciją. Per pastaruosius metus Šiaurės Korėja ne kartą išreiškė pasipiktinimą G.W.Bushu ir jo politika.

Šiaurės Korėjos užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai pasmerkė neseniai išsakytą JAV raginimą Pchenjanui liautis platinus branduolinių ginklų technologijas ir įsileisti tarptautines inspekcijas į šios šalies branduolinius objektus.

"Tai ne kas kita, kaip provokuojanti pastaba", - sakė URM atstovas spaudai valstybinei naujienų agentūrai KCNA (Korean Central News Agency), kalbėdamas apie praėjusią savaitę JAV valstybės sekretoriaus ginkluotės kontrolės klausimais Johno Boltono išsakytą reikalavimą.

"JAV ir vėl grasina korėjiečių tautai branduoliniais ginklais", - sakė URM atstovas ir nurodė į maždaug 37 000 Amerikos kareivių pajėgas, dislokuotas Pietų Korėjoje.

Šiaurės Korėjos valdančiosios partijos laikraštis "Rodong Sinmun" trečiadienį išspausdino naują JAV kritikuojantį straipsnį, kuriame ragina šią šalį išvesti savo kariuomenę iš Pietų Korėjos.

Pernai Šiaurės Korėja nutraukė oficialius kontaktus su JAV ir Pietų Korėja, kai G.W.Bushas užėmė prezidento postą, žadėdamas vykdyti griežtesnę politiką komunistinės Pchenjano vyriausybės atžvilgiu, daugiausiai nukreiptą prieš jos ginkluotės programą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.