aA
Buvęs Estijos užsienio reikalų ministras Toomas Hendrikas Ilvesas, žinomas ironiškomis pastabomis apie Latviją, trečiadienį vėl kandžiai įgėlė Estijos pietinei kaimynei.
Į laikraščio "SL Īhtuleht" žurnalistų klausimą, kas atsitiks Estijai, jeigu buvusios vyriausybės projektą stiprinti šalies tarptautinį prestižą naujasis ministrų kabinetas apleis, T.H.Ilvesas atsakė: "Na, tada Estija bus visiškai kaip Latvija".
"Na, tada Estija bus visiškai kaip Latvija"
T.H.Ilvesas :

Pasak T.H.Ilveso, naujajai Centro ir Reformų partijų vyriausybei būdingas kraštutinis konservatizmas ir atsiribojimas nuo visko, kas gresia atsinaujinimu. "Estijos prestižo idėja susijusi su atsinaujinimu, net, sakyčiau, labai susijusi su atsinaujinimu", pažymėjo T.Hedrikas Ilvesas.

Anksčiau politikai kritikavo T.H.Ilvesą už jo ironišką požiūrį į Baltijos šalių vienybės idėją, kurią tuometinis Estijos užsienio reikalų ministras išaiškino kaip politinį ir geografinį nesusipratimą.

T.H.Ilveso teigimu, Estija visada buvo ir bus Šiaurės šalis, o Baltijos šalių sąvoką kadaise įvedė Baltijos vokiečiai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.