aA
Pietų Indijoje buvo sėkmingai išbandytas "žemė-oras" tipo raketos "Trishul" modelis, pritaikytas laivynui, trečiadienį pranešė Indijos gynybos ministerija.
"Raketa buvo išbandyta slydimo jūros paviršiumi režimu, atakuojant žemai skriejančius taikinius", - sakoma ministerijos pareiškime.

Šešias dienas vykusių pratybų metu buvo sėkmingai paleistos dvi raketos, kurios atitiko "visus šiai konkrečiai serijai būtinus parametrus", - sakė gynybos ministerijos atstovas spaudai.

"Trishul" (Tridantis) yra trumpo nuotolio greitojo reagavimo raketa, pritaikyta bet kokiam orui ir skirta atremti nedideles atakas. Ji turi 5,5 kilogramo skeveldrinę kovinę galvutę, jos skrydžio nuotolis - devyni kilometrai.

Ši didelio manevringumo raketa yra varoma dvipakopio kietojo kuro variklio. "Trishul" yra viena iš penkių raketų, kurias Indijos gynybos tyrimų ir plėtros organizacija sukūrė pagal 1983 metais pradėtą įgyvendinti Integruotąją valdomųjų raketų kūrimo programą.

Tik praėjusią savaitę Indija išbandė trumpo nuotolio balistinę raketą "Agni", kuri buvo kuriama, iš dalies atsižvelgiant į ilgalaikę konfrontaciją su Pakistanu. Pakistanas pasmerkė pastarąjį bandymą teigdamas, kad jis kelia grėsmę regiono saugumui.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.