aA
Lietuvos Vyriausybės atstovu vasario pabaigoje prasidėsiančiame Konvente dėl Europos Sąjungos (ES) ateities patvirtintas užsienio reikalų viceministras Rytis Martikonis.
Kaip pranešė URM, R.Martikonio pavaduotoju paskirtas Lietuvos misijos prie Europos Bendrijų vadovas Oskaras Jusys.

Lietuvos delegacijoje Konvente dėl ES ateities R.Martikonis bus su Seimo paskirtais atstovais Vyteniu Andriukaičiu ir Alvydu Medalinsku, kurių pavaduotojais paskirti Rolandas Pavilionis ir Dalia Kutraitė-Giedraitienė.

Pasak URM pranešimo, pristatydamas R.Martikonio kandidatūrą, užsienio reikalų ministras Antanas Valionis pažymėjo, jog jis yra labai profesionalus ir ilgiausią darbo su Europos Sąjunga patirtį turintis Lietuvos diplomatas.

"Konvento darbo rezultatai darys įtaką tam, kokioje Europos Sąjungoje gyvensime ateityje, todėl tai yra svarbus forumas. Esu įsitikinęs, kad R.Martikonis kartu su Seimo paskirtais atstovais deramai atstovaus Lietuvai drauge su kitomis šalimis kuriant Europos ateities viziją", - sakė A.Valionis.

2001 metais užsienio reikalų viceministru paskirtas R.Martikonis yra derybų dėl narystės Europos Sąjungoje delegacijos vadovo pavaduotojas bei "Institucijų" derybinės darbo grupės vadovas.

Į pirmąjį posėdį Konventas renkasi vasario 28 dieną. Diskusijos dėl ES ateities darbotvarkė, tvarkaraštis ir metodas buvo patvirtinta praėjusį gruodį vykusiame ES viršūnių tarybos susitikime Lakene.

Konventas dirbs vienerius metus. Jo dalyviai parengs pasiūlymus dėl tolesnių ES reformų ir pateiks juos 2004 metų Tarpvyriausybinei konferencijai, kuri priims galutinius sprendimus.

Konventą sudarys pirmininkas ir du vicepirmininkai, 15 valstybių narių vyriausybių atstovų, 30 nacionalinių parlamentų narių, 16 Europos Parlamento narių ir du Komisijos atstovai.

Šalys kandidatės Konvente bus atstovaujamos taip pat, kaip ir dabartinės valstybės narės. Konvento narius, jiems nedalyvaujant, galės pakeisti jų pavaduotojai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.