aA
Praėjusiais metais Vilniaus policijos pareigūnai užregistravo 16 tūkst. 721 nusikaltimą. Palyginti su ankstesniais metais, nusikalstamumas šalies sostinėje sumažėjo net 6,4 proc. Vilniuje pernai buvo įvykdyta beveik penktadalis visų šalies nusikaltimų. Palyginti su kitais Lietuvos miestais ir rajonais, pagal nusikalstamumo lygį Vilnius užima ketvirtąją vietą.
Vilnius
Vilnius
Skaičiuojant nusikaltimų kiekį 10 tūkst. gyventojų, daugiausiai nusikaltimų padaroma Klaipėdoje, Panevėžio rajone ir Palangoje.

Pasak miesto vyriausiojo policijos komisariato, Vilniuje ženkliai sumažėjo sunkių kriminalinių nusikaltimų - nužudymų, sunkių kūno sužalojimų, taip pat plėšimų, vagysčių.

Pernai šalies sostinėje buvo nužudyta 40 žmonių (2000 metais - 59), dar 65 buvo sunkiai sužaloti (2000 metais - 104).

1 085 žmonės tapo plėšikų, o 10 tūkst. 969 - vagių aukomis. 2000 metais Vilniuje buvo įvykdyta 1 tūkst. 150 plėšimų ir 12 tūkst. 85 vagystės.

Sostinės pareigūnams kelia nerimą didėjantis nepilnamečių nusikalstamumas ir narkomanija. Nusikaltimų, susijusių su neteisėta narkotikų apyvarta, pernai padaugėjo 0,8 proc. Vaikų padarytų nusikaltimų padaugėjo daugiau nei 12 proc.

2001 metais Vilniuje užregistruota 35 proc. visų šalyje įvykdytų nusikaltimų, susijusių su neteisėta narkotinių medžiagų apyvarta ir paplitimu.

Dėl neteisėto narkotinių ar psichotropinių medžiagų laikymo, gabenimo, siuntimo ar kitokio platinimo pareigūnai iškėlė 363 baudžiamąsias bylas. 750 asmenų buvo patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

Narkotikų kontrolės skyriaus duomenimis, Vilniaus čigonų taboras lieka populiariausia prekybos narkotikais vieta. Čia prekiaujama pigiais narkotikais - aguonų ar jų dalių koncentratu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.