aA
Vienas Italijos ginkluotųjų pajėgų vadų pagyrė Lietuvos karinius pasiekimus bei pažadėjo, jog ir kitąmet italų kariai atvyks treniruotis į Lietuvą.
Antradienį Vilniuje viešintis Italijos sausumos pajėgų bei NATO Jungtinės Pietų vadavietės vadas generolas Giuseppe Ardito (Džiuzepė Ardito) susitiko su Lietuvos kariuomenės vadu brigados generolu Jonu Kronkaičiu ir krašto apsaugos viceministru Romu Kilikausku.

Pastarasis sakė BNS, kad G. Ardito lankėsi Pabradės poligone, kur rugsėjo viduryje prasidėjo bendros lietuvių ir italų pratybos "Baltico 2000".

Pasak R. Kilikausko, Italijos generolas buvo labai patenkintas mokymų organizavimu, karių gyvenimo ir pratybų sąlygomis.

G. Ardito pažadėjo, kad ir kitais metais Italijos kariai atvyks į mokymus Lietuvoje.

Šiemet iki spalio 6 dienos vyksiantys italų ir lietuvių karių mokymai rengiami jau antrą kartą. Pernai lapkritį ir gruodį vykusiuose mokymuose taip pat dalyvavo Italijos Alpių šaulių brigados "Julia" (Džiulija) ir Lietuvos kariai.

Praėjusiais metais italai Lietuvoje paliko apie 12 mln. litų, nes jie mokėjo už maistą, degalus, telekomunikacijų ir buities paslaugas.

Susitikime antradienį G. Ardito taip pat buvo pristatytos Lietuvos kariuomenėje vykstančios reformos bei ateities planai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.