aA
Ukrainos pareigūnai penktadienį atliko virtinę kratų įstaigose, priklausančiose buvusiam pajamų ir mokesčių ministrui Oleksandrui Klymenkai, pranešė vyriausiasis karinis prokuroras Anatolijus Matiosas.
Buvusiam Ukrainos pajamų ir mokesčių ministrui priklausančiose įstaigose atliktos masinės kratos
© Sputnik / Scanpix

„Vyriausioji karinė prokuratūra kartu su Nacionalinės policijos Apsaugos departamentu ir specialiuoju padaliniu KORD vykdo „antrąją bangą“. (Operacija) vyksta nusikalstamos (eksprezidento Viktoro) Janukovyčiaus ir O. Klymenkos organizacijos byloje. Dabar vyksta 151 krata patalpose, priklausančiose eksministrui O. Klymenkai, įskaitant ir Kijeve esantį verslo centrą „Gulliver“, kurio keli aukštai yra eksministro ir jo šeimos narių nuosavybė“, – savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ parašė A. Matiosas.

Jis patikino, kad kompanijų grupės „Junison“ darbuotojų ir žurnalistų iš radijo stoties „Vesti“, priklausančios O. Klymenkos žiniasklaidos holdingui, darbas nenutrūko.

Ukrainos vidaus reikalų ministerijos komunikacijų departamento direktorius Artiomas Ševčenka savo ruožtu patvirtino, kad teisėsaugos pareigūnai tikrina kai kurias patalpas prekybos centre „Gulliver“.

„Nacionalinės policijos Ekonomikos apsaugos departamento operatyvininkai kartu su Generalinės prokuratūros tyrėjais vykdo tiriamuosius veiksmus atskirose biurų patalpose PPC „Gulliver“. Lankytojų atsiprašome už laikinus nepatogumus. Kviečiame žurnalistus į spaudos konferenciją VRM“, – parašė A. Ševčenka feisbuke.

Kiek anksčiau leidinys „Vesti“ pranešė apie redakcijoje vykdomą kratą.

Žiniasklaidos holdingas „Vesti Ukraina“ siejamas su iš šalies pabėgusiu eksministru O. Klymenka, dirbusiu nuversto prezidento V. Janukovyčiaus vyriausybėje.

Šiam holdingui taip pat priklauso laikraštis ir radijas „Vesti“.

Po teisėsaugos reidų surengtoje spaudos konferencijoje A. Matiosas sakė, kad gali būti suimti kai kurie asmenys.

„Išnagrinėjus 151 kratos rezultatus bus priimti sprendimai dėl kai kurių asmenų sulaikymo“, - jis sakė per spaudos konferenciją Kijeve ir pridūrė, kad ketinama areštuoti asmenis, vykdžiusius nusikalstamą veiklą O. Klymenkos naudai.

Prokuroras pažymėjo, kad teisėsaugos pareigūnai kai kuriems su šia byla siejamiems asmenims nebuvo leista išvykti iš šalies.

A. Matiosas teigė, kad radijo „Vesti“ žurnalistų nebuvo šių reidų taikiniai.

Ukrainos vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas toje pačioje spaudos konferencijoje irgi sakė, kad reidai prekybos centre „Gulliver“ nėra susiję su žiniasklaidos priemonių žurnalistine veikla.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.