aA
Velse paskelbtas nuosprendis 44 metų Derrenui Williamsui, kuris pripažintas kaltas, virtualiai dalyvavęs vaiko išprievartavime. Britas pedofilas stebėjo internetu tiesiogiai transliuojamą pasityčiojimą iš vaiko, informuoja newsru.com.
Kardifo karūnos teismas
Kardifo karūnos teismas
© Google Maps

Kardifo karūnos teismo sprendimu, D. Williamsas praleis už grotų 11 metų. Be to, jo pavardę visam gyvenimui įtrauks į seksualinių nusikaltėlių sąrašą.

Baudžiamosios bylos duomenimis, 2015 m. liepą–spalį D. Williamsas gyveno Blekvude ir internete žiūrėjo vaikų prievartavimo transliacijas.

Vieną kartą vyras stebėjo, kaip tyčiojamasi iš 6 metų berniuko. Šis nusikaltimas buvo įvykdytas už 3,5 tūkst. mylių nuo D. Williamso, JAV teritorijoje. Britas maksimaliai aktyviai tame dalyvavo ir ragino prievartautoją sakydamas jam: „Patvarkyk jį ir įrodyk, kad tai tiesioginė transliacija“. D. Williamsas taip pat paprašė transliuotojo jungti garsą.

Vėliau nusikaltimas buvo atskleistas. Šokiruojanti filmuota medžiaga pateko Kanados policininkams, kurie surado prievartautoją. Paaiškėjo, kad jis – Pensilvanijos valstijos gyventojas Williamas Chandleris Augusta. 2015 m. jį suėmė amerikiečių policininkai, vėliau jis nuteistas 30 metų laisvės atėmimo.

D. Williamsą sulaikė 2015 m. gruodį britų policija pagal IP adresą.

Teisme prokuratūros atstovė Charlotte Noel pabrėžė, kad vaikų prievartavimas būdavo filmuojamas ir tiesiogiai transliuojamas pokalbių svetainėje. Tyrėjai padarė išvadą, kad D. Williamsas patirdavo malonumą, žiūrėdamas vaikų prievartavimo scenas ir faktiškai buvo šių nusikaltimų bendrininkas.

D. Williamsas dirbo su vaikais. Jis vairavo mikroautobusą, kuriuo vežiojo labdaringų organizacijų globojamus vaikus.

Šešiamečio vaiko prievartavimą žiūrėjo dar trys vyrai, tarp kurių ir 43 metų pradinių klasių mokytojas Wayne‘as Brooksas. Jam, 35 metų Philipui Crabtree‘ui ir 36 metų Christianui Johnsonui Luekingui nuosprendžiai bus paskelbti rugpjūčio mėn.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.