aA
Karibų jūros Šventojo Martyno saloje žuvo turistė iš Naujosios Zelandijos. Ją mirtinai parbloškė oro banga, kurią sukėlė kylantis laineris. Šią žinią ketvirtadienį, liepos 13 d., paskelbė naujienų agentūra „BNO News“.
Pramoga turistei baigėsi tragedija: žuvo stebėdama kylantį lėktuvą
© Shutterstock

Apie šią liepos 12 d. įvykusią tragediją buvo pranešta iš Nyderlandams priklausančioje salos dalyje esančio Princesės Julianos oro uosto. Moteris buvo viena iš poilsiautojų, stebėjusių, kaip kilo į Trinidadą ir Tobagą skridęs oro vežėjo „Caribbean Airlines“ lėktuvas.

Moteris nesugebėjo atsilaikyti prieš ypač stiprią kylančio lainerio sukeltą oro bangą. Griūdama ji galva trenkėsi į betoninę aerodromo dangą. Nors nedelsiant buvo nugabenta į vietos ligoninę, joje dėl patirtos traumos mirė. Su ja buvusi 57-erių metų bičiulė tokios tragedijos išvengė, nes sugebėjo įsitverti į netoli orlaivių kilimo ir tūpimo tako buvusią tvorelę.

Princesės Julianos oro uostas patenka pačių pavojingiausių pasaulio oro uostų tryliktuką. Tokių oro uostų sąrašą vasario mėnesį sudarė Didžiosios Britanijos turizmo firma „Globehunters“.

Šio oro uosto kilimo ir tūpimo takas eina palei pakrantę visiškai netoli paplūdimio. Virš poilsiautojų galvų kylantys ir besileidžiantys orlaiviai skrenda tik 10–20 metrų aukštyje.

Dėl šios priežasties Šventojo Martyno salos oro uostas net tapo savotišku turistų traukos objektu. Vis dėlto į ką tik įvykusią tragediją panašių atvejų buvo ir anksčiau. 2012 metais kylantį lainerį stebėjusi moteris taip pat buvo nublokšta oro bangos, bet ji, laimei, atsipirko nesunkiomis traumomis.

DELFI.lt