aA
Jungtinės Karalystės Vyriausybė paviešino informaciją, kuri sukrėtė daugelį gyventojų. Pasirodo, tūkstančiai Britanijos gyventojų savanoriškai finansuoja teroristus, patys to nesuvokdami. JK Vidaus reikalų ministerija perspėjo JK gyventojus, kad jie patys kasmet skiria šimtus tūkstančių svarų sterlingų ekstremistų organizacijoms finansuoti, praneša „The Independent“.
ISIS troops in Raka
ISIS troops in Raka
© AP / Scanpix

Pasak Vidaus reikalų ministrės Amber Rudd, „dažniausiai pasitaikanti finansinė parama islamistų ekstremistų organizacijoms – mažomis, anoniminėmis dotacijomis, paprastai suteiktomis nežinomoms labdaros organizacijoms pasibeldus į žmonių namų duris ar sustabdžius gatvėje“.

Kai kuriais atvejais šios labdaros organizacijomis apsimetusios įstaigos sulaukia šimto tūkstančių svarų sterlingų aukų per metus.

„Tai yra pagrindinis „Islamo valstybės“ pajamų šaltinis“, - patvirtino Amber Rudd.

Tačiau paviešinti šių organizacijų pavadinimus A. Rudd atsisakė teigdama, kad tai kelia pavojų valstybės ir privačių asmenų informacijos saugumui.

Tuo tarpu kritikai pasipiktino, kad JK žmonės turi teisę žinoti, jei jie netyčiomis rėmė teroristines organizacijas.

Taip pat pasirodė spėjimų, kad sąrašas paviešintas nebuvo dėl to, kad pati Didžiosios Britanijos Vyriausybė skyrė nemažas pinigų sumas, kurios pateko į teroristų rankas.

Daugiau naujienų saviems Jungtinėje Karalystėje - tiesa.com.