aA
Hipnozė
Salyne salų yra apie šimtą, apgyventa mažiau kaip dvidešimt. Telefono linijomis buvo perduodami vaizdai ir garsas, todėl pacientai ir psichologai galėjo matyti vienas kitą televizijos ekranuose ir kalbėtis.

Karališkojoje Kornhilo ligoninėje Aberdyne dirbanti psichologė S.Simpson ketina apie šį eksperimentą paskelbti Karališkojo medicinos koledžo Londone konferencijoje. Žurnalistams ji sakė, kad buvo parinkti 11 ligonių, kurie skundėsi skrydžio baime, nemiga, nerimu, nepasotinamu valgymu. Po pirmos hipnozės sesijos 10 jų pageidavo dar daugiau seansų.

Įdomu, kad net trečdaliui pacientų labiau patiko bendrauti su psichoterapeutu per atstumą. Nebenorėdami bendrauti, jie gali paprasčiausiai išjungti televizorių. Norėdama užhipnotizuoti pacientus, S.Simpson prašė jų, kad užsimerktų, sutelktų dėmesį į kvėpavimą, įsivaizduoti, kad jie lėtai lipa laiptais žemyn į saugią vietą.

Daugeliui hipnotizuojamųjų atsirasdavo panaši į gilų transą būsena, nors pacientai galėjo save kontroliuoti visą laiką - negalima buvo jų priversti ką nors daryti prieš jų valią. Jei tokio hipnozės taikymo būdo našumą patvirtins dar kiti eksperimentai, matyt, jį galima bus taikyti gydant psichologinių problemų turinčius žmones, gyvenančius toli nuo medicinos centrų.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.