aA
Šri Lankos karinis jūrų laivynas išgelbėjo į jūrą nuneštą dramblį, trečiadienį pranešė kariškių atstovas ir šį incidentą pavadino „stebuklingu išsigelbėjimu“.
Šri Lankos karinis laivynas išgelbėjo į jūrą nuneštą dramblį
© AFP / Scanpix

Pasak Chamindos Walakuluge, karinių jūrų pajėgų nariai už 8 km nuo salos šiaurės rytų pakrantės pastebėjo vandenyje sunkiai besikapanojantį dramblį ir surengė gelbėjimo operaciją, trukusią 12 valandų.

Narai ir gamtos apsaugos pareigūnai priartėjo prie nelaimėn patekusio gyvūno, pririšo prie jo virves ir švelniai nutempė į seklius vandenis netoli kranto. Ten nelaimėlis vėlai antradienį buvo paleistas.

Ch. Walakuluge sakė, kad dramblys į atvirą jūrą tikriausiai buvo nuneštas, kai bandė kirsti didelę Kokilajaus lagūną, skiriančią du džiunglių masyvus.

„Kad sutrumpintų kelią, jie paprastai brenda per seklų vandenį ar net plaukia, – sakė atstovas. – Tai stebuklingas dramblio išgelbėjimas.“

Karinių jūrų pajėgų interneto svetainėje paskelbtose nuotraukose matyti dramblys, bandantis išlaikyti straublį virš vandens, ir prie jo plaukiantys narai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.